Antiperspiranty, deodoranty

 

 

Pocení má pro tělo zásadní vliv, jednak zabraňuje přehřátí organismu neboť pocením se člověk ochlazuje ale což je velmi důležité prostřednictvím potu se odplavují s organismu škodlivé látky. Pot je sám o sobě bez zápachu a za nelibé aroma provázející pocení mohou bakterie které osidlují místa potních žláz následkem jich se pot začne rozkládat a vydávat nepříjemné aroma. Na trhu jsou k dostání prostředky bojující právě proti tomuto problému je to:

 

 

ANTIPERSPIRANT: antiperspirant má za úkol stáhnout místa vývodu potních žláz, částečně tak zabrání potu aby se vylučoval.

 

 

DEODORANT: deodoranty na rozdíl od antiperspirantu nebrání vylučování potu ale obsahují baktericidní látky které hubí bakterie osidlující místa potních žláz. Ochrání však jen do té doby než se pořádně zapotíme, to se pak s potem odplaví i účinné složky deodorantu a je proto nutné jeho aplikaci opět zopakovat.

 

 

 

ANTIPERSPIRANT/ DEODORANT: výrobky nesoucí tento název v sobě pojí účinky antiperspirantu a deodorantu. Působí tak že stáhnout póry a zamezí tak jeho odvádění z těla, baktericidní složka přípravku zase působí proti bakteriím osidlující místa potních žláz.