Co vás čeká u kosmetičky

Nebyli jste nikdy u kosmetičky a přesto by jste ji rády navštívili? Tak to je následující článek určen právě vám.

 

1)  Zmapujte si terén zjistěte si nejlépe pomocí internetu které kosmetické salony se ve vašem okolí nachází ( většina podnikatelů bere jako samozřejmost dát o sobě vědět tímto způsobem a vy tak máte možnost zjistit si nejen telefonní kontakt a adresu kosmetičky ale pokud má webové stránky také i její ceník služeb)

 

2) Objednejte se i když je možné zkusit se dojít přímo zeptat jestli nemá zrovna volné místo nejlepší je telefonické objednání ušetří vám to čas.

 

 

3) Co můžete očekávat za služby? Mnoho žen se mylně domnívá že návštěva kosmetičky znamená pouze kompletní kosmetické ošetření což v praxi znamená : odlíčení, úpravu obočí, masáž obličeje, peeling, hloubkové čištění, masku a závěrečný krém, ano tuto službu lze samozřejmě žádat ale není nutností pokud si přejete například jen upravit obočí nebo třeba   masáž obličeje je to možné a většina kosmetiček tyto služby nabízí samostatně

 

4)  Co vás čeká při první návštěvě? Při první návštěvě samozřejmě nepřišli li jste pouze na úpravu obočí nebo třeba depilaci nohou vás čeká zhodnocení stavu pleti. Kosmetička se vás vyptá na možné alergie a jiné potíže tyto informace si zapíše do salonní karty která ji bude sloužit k vaší evidenci pro příští návštěvy ( salonní karta je informace kterou si uchovává kosmetička, při příštích návštěvách se již nebude muset dotazovat na případné alergie apod.).

 

5) Co znamená ….? 

 

Hloubkové čištění, tento výraz znamená vytlačování ucpaných pórů( komedonů) není

nezbytný vždy ale ve většině případů se hloubkové čištění provádí zejména u mastné a

smíšené pleti.

       

Peeling, je výraz pro odstranění odumřelých kožních buněk.

         

Depilace, neboli dočasné odstranění chloupků ať už na obličeji, nohou, rukou.

 

 

6)  S čím dalším se můžete setkat?  Můžete si nechat obarvit obočí nebo řasy, nechat odepilovat chloupky v obličeji, nalíčit a samozřejmě jak již bylo zmíněno, upravit obočí, nechat si aplikovat masku, masírovat obličej.…Rozsah poskytovaných služeb se u kosmetiček liší, některá nenabízí v základní službě kosmetického ošetření masáž obličeje, jiná poskytuje služby navíc. Moji radou tedy zůstává zejména v případě kompletního kosmetického ošetření vyptat se co služba zahrnuje aby nedošlo k případným nedorozuměním.

 

 Rada závěrem: Pro vaše pohodlí je lepší příjdete li na kosmetiku s jednoduchým účesem bez sponek a skřipců v zadní části hlavy. To by pro vás bylo velmi nepohodlné při ležení a jdete li právě od kadeřnice jistě by se vám nechtělo si účes ležením poškodit. Obecně je lepší chcete li jít na kosmetiku a ke kadeřnici současně v jeden den zvolit: nejprve kosmetika a pak kadeřnictví. Ovšem požadujete li po kosmetičce pouze nalíčení je to dobré zase obráceně tedy: nejdřív si nechat udělat účes potom líčení v obráceném případě by vám část makeupu smyla voda při mytí vlasů.

Diskusní téma: Co vás čeká u kosmetičky

ProBeauty

Sylvie | 17.11.2014

Některé salony provádějí i celkovou změnu image. Vyfotí Vás před a po proměně, vyberou účes, který Vám sluší, nalíčí Vás dle barevné typologie, poradí s oblečením a nabídnou kosmetiku, která se Vám hodí. Já jsem byla v salonu ProBeauty a proměna mi pomohla získat zpět ztracené sebevědomí.

Mokrý holení

Petra | 15.01.2011

já jsem pro mokrý holení, je to cenově nejvýhodnější a nemusím nikam chodit a zvládnu to sama doma

depilace

luci | 15.01.2011

Je to věc názoru jako se vším

Ivě

Dara | 15.01.2011

Já dávám přednost klasické depilaci chodím na ní už druhým rokem a jsem s výsledkem vždy spokojená.

depilace

Iva | 15.01.2011

Myslíte že je lepší depilace cukrovou pastnou nebo klasika?

Přidat nový příspěvek